۱۹ مرداد ۱۳۹۱، ۹:۵۸

شرح دعای روز بیستم ماه رمضان/

خدایا درهاى بهشت را به رویم باز کن/ توصیه پیامبر(ص)؛ خانه خود را گورستان نکنید

خدایا درهاى بهشت را به رویم باز کن/ توصیه پیامبر(ص)؛ خانه خود را گورستان نکنید

خبرگزاری مهر- گروه دین و اندیشه: در دعای روز بیستم ماه رمضان می‌خوانیم: خدایا در این روز برای من درهای بهشت را بگشای و درهای آتش دوزخ را ببند و مرا توفیق تلاوت قرآن عطا فرما ای فرود آورنده وقار و سکینه بر دل‌های اهل ایمان!

بسم الله الرحمن الرحیم
اللهمّ افْتَحْ لی فیهِ أبوابَ الجِنانِ
واغْلِقْ عَنّی فیهِ أبوابَ النّیرانِ
وَوَفّقْنی فیهِ لِتِلاوَةِ القرآنِ
یا مُنَزّلِ السّکینةِ فی قُلوبِ المؤمِنین

به نام خداوند بخشنده مهربان
خدایا در این روز درهاى بهشت را برویم باز کن
و درهاى آتش جهنم را برویم ببند
و در آن براى تلاوت قرآن توفیقم ده
اى نازل کننده آرامش در دلهاى مؤمنان
 
شرح دعای روز بیستم ماه رمضان
 
مرحوم آیت الله مجتهدی به شرح دعای روز بیستم ماه مبارک رمضان پرداخته اند: منظور از « اللهم افتح لی فیه ابواب الجنان» چیست؟ در اینجا منظور از اینکه می‌گوییم خدایا درهای بهشت را بر روی من بگشای این است که خداوند ما را از گناهانی که در طول عمر خویش انجام داده‌ایم پاک سازد و حسنات و کارهای نیک ما را افزون سازد چرا که تا انسان گنهکار باشد و از خیرات و حسنات به دور باشد، بهشت بر او حرام خواهد بود و تنها هنگامی درب‌های بهشت روی او گشوده می‌گردد که هیچ گناهی بر او نباشد و اینکه می‌گوییم درهای بهشت را بر روی ما بگشای به این خاطر است که خداوند به ما عنایت فرماید تا طوری در دنیا زندگی کنیم که بتوانیم در آخرت از هر دری که خواستیم وارد بهشت شویم...
 
منظور از «اغلق عنی فیه ابواب النیران» چیست؟ برای آنکه بفهمیم منظور از«اغلق عنی فیه ابواب النیران» و «در این روز درهای آتش دوزخ را بر من ببند»‌ چه می‌باشد؟ اشاره می‌نماییم به فرموده خداوند عزوجل در قرآن کریم: الم یعلموا انه من یحاد الله و رسولا فان له نارجهنم خالدا فیها”( توبه / آیه 64). یعنی: آیا نمی‌دانند که هرکس با خداوند و رسولش دشمنی نماید آتش جهنم برای اوست که در آن جاودان خواهد ماند و با توجه به این آیه شریفه در می‌یابیم ما در این روز در اصل با این دعا از خداوند می‌خواهیم ما را جزء کسانی قرار دهد که از دستورات ذات اقدسش و رسول گرامی‌اش پیروی می‌کنیم چرا که پیروی از خداوند و رسولش برابر با رستگاری در دنیا و آخرت و دوری از آتش دوزخ است...
 
توصیه‌ای از پیامبر اکرم(ص)در مورد تلاوت قرآن
 
«ووفقنی فیه لتلاوه القرآن یا منزل السکینه فی قلوب المومنین»؛ پیامبر اکرم (ص) فرمودند: نوروا بیوتکم بتلاوه القرآن اولا تتخذوها قبورا کما فعلت الیهود و النصاری، صلوا فی لکنائس و البیع و عطلوا بیوتهم فان البیت اذا کثر فیه تلاوه القرآن کثر خیره و انسع اهله و اضاء لاهل السماء کما تصنئی نجوم السماء لاهل الدنیا”‌( اصول کافی، جلد 4) یعنی: خانه‌های خود را به تلاوت قرآن روشن کنید و آنها را گورستان نکنید چنانچه یهود و نصارا کردند، در کلیساها و عبادتگاه‌های خود نماز کنند ولی خانه‌های خویش ار معطل گذارده‌اند (و در آنها عبادتی انجام ندهند) زیرا که هر گاه در خانه بسیار تلاوت قرآن شود خیر و برکتش زیاد گردد و اهل آن به وسعت رسند و آن خانه برای اهل آسمان درخشندگی دارد چنانچه ستارگان آسمان برای اهل زمین می‌درخشند. 
 
و ما نیز می‌دانیم که هر چیزی بهاری دارد و بهار قرآن ماه مبارک رمضان است چنانچه امام باقر(ع) فرمودند: "لکل شی ربیع و ربیع القرآن شهر رمضان" یعنی: هر چیزی بهاری دارد و بهار قرآن ما، ماه مبارک رمضان است.‌ پس با این حال ما نیز از خداوند در این روز می‌خواهیم که به ما توفیق عنایت فرماید تا بتوانیم کلام نورانیش را تلاوت کرده و به آن جامه عمل بپوشانیم.
 
نماز شب بیست و یکم ماه رمضان
 
هشت رکعت به هر سوره که ممکن باشد.
کد خبر 1669089

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha